Sommaren är nog slut

Jo, sommaren är nog slut nu. Och musikmässigt har den varit bra. Jag har varit på tre festivaler (varav två gratis) och en inställd festival. Det började med Peace and Love i juni/juli, så har det varit ett uppehåll för mig fram till den 14e augusti, då jag såg Oskar Linnros i Linköping. Och i lördags var det ju The Ark. Magiskt. Kanske har det inte hänt speciellt mycket i mitt musikliv, jag har knappt hunnit lyssna på musik känns det som. Men det jag har sett har varit underbart. Och på lördag är det Sköna Gröna Grebo, men jag tror inte att jag ska dit. Min förkylning säger nog nej. 

Men att sommaren är slut betyder inte att det är slut med konserter. 6e november ska jag ner till Göteborg för att se Håkan Hellström tillsammans med Kanin, 5e november har jag hört ryktas om att våran vackra Motoboy spelar i Norrköping. Det skulle vara mysigt. 

Det är även lite spelningar i Linköping, Hoffmaestro & Chraa 11 september, Johnossi 15 oktober (tror jag) och Nationalteatern 19 november, bl.a. Tveksamt om jag kommer att gå på någon av dem. Johnossi är helt uteslutet, eftersom att jag är iväg till Skottland då.

På Arkmaniacs.se pratas det om en fanträff runt helgen innan jul. Det låter mysigt tycker jag. Dit och diskutera det tycker jag, mars pannkaka!

/ Får

Text från corren




Jag var med om något fantastiskt igår. Jag fick se världens bästa band uppträda i Linköping!


Efter att ha suttit och väntat framför scenen i 12 timmar kom The Ark upp på scenen. Som jag har väntat på det här ögonblicket. Inte för att det var första gången jag såg dem, utan för att det var hemma och det var den bästa upplevelsen i mitt liv. Jag skrek och grät och leendet gick inte att sudda ut. Det var turnéavslutning och The Ark var riktigt tända.

Efter konserten lyckades vi träffa hela bandet. Det delades ut kramar till höger och vänster, tårar rann och lyckan lade sig som ett tjockt moln över oss, ingenting skulle kunna få oss olyckliga då. Ola tackade för allt stöd och support, jag kan bara säga detsamma. Utan dem skulle många av oss faktiskt inte vara där vi är idag. De skänker alla som lyssnar så mycket glädje, hopp och tro.

Idag söndag vaknade jag upp med ont i huvudet, utan röst men lyckan har fortfarande inte försvunnit. Det var helt fantastiskt, och jag tror att många av dem som var där kan hålla med mig om att det var så.

Min text som jag skickade in till corren blev publicerad på nätet. Jag vet att jag tjatar. Men till och med mamma tycker att det är bra skrivet. Och det var sådär fantastiskt.

// Får


Tack för en underbar sommar!

Jag och Får hade en underbar kväll i Linköping under The Arks turnéavslutning! Uppdatering och bilder kommer inom kort, även från Liseberg.

//Kanin

"Jag trodde aldrig jag skulle stanna så länge"

Jaja, jag vet, snart har jag väll tjatat sönder om Håkan Hellström på den här bloggen. Men ett inlägg till är åtminstone på sin plats.

När Way out west gick av stapeln förra veckan var en av huvudakterna Göteborgs stora son; Håkan Hellström. Efter två år av tystnad var det nu dags att fira 10 år som soloartist på scen. Detta med en exklusiv konsert där hela första plattan "Känn ingen sorg för mig Göteborg" spelades från början till slut, rakt igenom. 
Jag var inte riktigt där, men jag satt utanför stängslet och hörde, hörde Håkan, hörde euforin, hörde publiken. Kunde nästan känna allt. Det är mindre än 3 månader kvar tills jag och får står där i Skandinavium. Jag längtar mer och mer för varje dag!




//Kanin

Dålig uppdatering här med; därför kommer nu en!

Ja, jag kan inte annat än att hålla med får, vi har varit dåliga på att uppdatera denna sommaren, som vi verkligen borde skriva i och med att allt händer! Skärpning får det blir helt enkelt. Här kommer i alla fall en uppdatering från mig senaste tiden!

Sen senaste inlägget har mycket hänt. Förutom att jag varit på ytterligare 2 Ark konserter så har jag även hunnit med en vecka i Arvika, som funktionär igen.

Här kommer ett gäng bilder!


Måndag 12/7 bar det av mot Arvika (kanske det sista i sitt slag)
Där såg jag t.e.x...


Hästpojken


Makthaverskan


Takida


Sambassadeur


Alice In Videoland


Den Svenska Björnstammen


Teddybears


Babyshambles

Plus att jag jobbade backstage på Apollo, näst största scenen, och hade ett väldigt kul men stressigt jobb :)

Vidare bar det av mot Östersund och Storsjöyran...


Där såg jag Miss Li


Och såklart, The Ark, längst fram


Jepson


Ola


Lasse

Fler band hanns inte med denna kväll, för efter bar det av mot turnébussen där vi träffade dessa grabbar:

Då var jag en MYCKET lycklig Kanin :D <3

Sist, men absolut inte minst, ska Luleåkalaset nämnas!
Än en gång, längst fram, jag och Pingvin två av de få galna fansen där, men mycket trevligt var det ändå!


Först blev det lite Brolle


Och Miss Li igen


Tillslut stod vi i mitten, längst fram och väntade på The Ark!


Ola


Jepson


Ola


Ola och Sylle


Martin och Lasse (och en säkerhetsvakt...)


Ola gör en snygg dans ^^


Och när Jepson kastade ut sitt plektrum "ramlade" det på mig <3

Efterråt väntade vi utanför backstage en timme, men de åkte slutligen ut i buss. Dock kom jag innan dess på att man ju kunde stå på en parkbänk och se in på backstage området, så man kunde tjuvkika på grabbarna. Det gjorde jag, men Ida skämdes halvt ihjäl för mig...


Sen så har vi kommit på ett nytt uttryck: Arkistisk baksmälla. Helt enkelt så man känner sig dagen efter en The Ark konsert, lite halvt mörbultad, döv och trött, men jävligt bra. "Botas" bäst med fika, som den här på Retro Cafét i Boden :)


Under helgen hann vi även med att tända Patchouli rökelse (och lyssna på Patchouli) och läsa Ark novell (en stafettnovell från forumet 2007).

That's about it!
Nu är det bara två stop kvar, för min del, under The Arks sommarturné 2010. Nästa onsdag i Göteborg och lördagen därpå i Linköping. Men det börjar ryktas lite om en klubbturné till hösten, så vi håller tummarna! :)

Ha det bra alla, höres och synes!

//Kanin

RSS 2.0