GOD JUL

Säger vi bäst med lite arkiga julklipp!!







Från oss tre bloggare

//Kanin, Pingvin och Får

P.s. Nu är det mindre än en vecka kvar tills vi tre sammanstrålar för nyårsfirande hemma hos får. Kan hända att det kommer en uppdatering då ;) D.s.

The bells were ringing out, for releasing of helpers

Musikhjälpen


Efter en händelserik vecka, med allt som dygnet-runt-radio bör innebära; felsägningar, energidipp, livespelningar, pengarpengarpengar, intressanta samtal och spännande möten, släpptes Jason, Martina och Nour ikväll ut ur glasburen, ut i den Malmöitiska kvällsluften. 6 dagar av livesänd radio för att samla ihop pengar för att stoppa handeln med barn. Och det gav resultat;
12 236 417 kronor samlades in i Musikhjälpen 2010! Vilket är alltså mer än en fördubbling från förra året. Miljonerna har bara ramlat in, det har varit helt otroligt.

Jag har under denna veckan levt med Musikhjälpen så mycket som det gått. Varje morgon har jag tittat på Svt2 innan jobbet och varje dag när jag kommit hem har jag slått på P3. Varje kväll/tidig natt har spenderats framför Svt2 igen. Det blev alltså en stor tomhet när allting plötsligt slutade. När sändningen var slut, överallt. Tystnaden ekade i huset där musik ljudit konstant en vecka. Jag lyssnar i vanliga fall väldigt lite på radio och lär väll inte lyssna mer nu heller. Men Musikhjälpen är ett fint minne att bära med sig.

Och nästa år, då skall jag fan campa utanför buren! Jag och Mmy i alla fall, hänger någon på?

//Kanin

P.s. Lider du som jag, av separationsångest? Lyssna lite på denna Spotify-listan! D.s.

Musikhjälpen är up and running!

programledarna
Ni har väll inte missat Musikhjälpen som drog igång igårkväll? Som Får redan skrivit så sänds Musikhjälpen i år, såsom för två år sedan, från Malmö och Gustav Adolfs Torg. Där sitter Jason Diakité (känd som Timbuktu och från förra årets Musikhjälpen som sändes från Göteborg), Martina Thun (från Morgonpasset i P3) och Nour El-Rafai (också från Morgonpasset i P3) inlåsta i en glasbur och sänder radio dygnet runt. Huvudgrejen är att samla in pengar till Radiohjälpen och kampen mot barnhandel, med mottot; "Barn är inte till salu!". Detta görs huvudsakligen genom att lyssnarna/tittarna (förutom att det dygnet runt sänds i P3 sänds det samma tid på Svtplay och delar av dygnet på Svt2) önskar låtar och skänker 50, 100 eller 200 kr per låt. Därutöver skänker gästerna, kändisar av alla dess slag, olika saker som kan auktioneras ut. Plus att folk har väldigt fin fantasi hur man kan skänka pengar, skattåterbäringen, föräldrapenningen m.m.

Kort sagt
Önska låtar 1: med kort på Musikhjälpens hemsida,
Önska låtar 2; sms/mms: Inled med hur mycket du vill skänka
50, 100 eller 200
skriv sen låt, artist och motivering
och skicka till 72 999
Allmän info om Musikhjälpen
Schema för glasburen
Om Jason, Martina och Nour
Auktionssajten för Musikhjälpen 2010

Musikhjälpen 2009; Drog in 5.748.442,- Sista dygnet var händelserikt

För tillfället har 573.713,- samlats in till årets insamling!

Sist men inte minst; lyssna, se, besök, skänk, njut, tänk efter! ;)

//Kanin

P.s. Ellie har sagt att Ola sa under invigningen av Citytunneln att Ark blivit inbjudna till Musikhjälpen, tackat ja, men inte hört något mer. Så vi får se om de dyker upp!

Så mycket bättre

Såklart handlade förra inlägget om att The Ark ska splittras. Om det inte riktigt framgick. 

Ikväll har jag haft hemmakväll med mamma och pappa. Först varm smörgåstårta, och sen tittade vi på Så mycket bättre. Jag har sett de sista avsnitten, och det är ett riktigt mysigt program. Alla verkar gilla det, och jag förstår varför. För det är så skönt att slippa alla tävlingar, utröstningnar, skitsnack m.m. Det är fint, de säger snälla saker, tolkar varandras låtar och ser allting positivt. De är helt olika människor, som man aldrig skulle kunna tänka sig att de har någonting gemensamt. Men de bevisar, att om man lägger alla fördomar och skit ifrån sig så hittar man något gott hos alla. Sverige behöver ett sånt program och jag ger dem tummen upp. 

Vem hade kunnat tänka sig att Petter skulle göra en tolkning av Lill-Babbs låt Tuff brud i Lyxförpackning? Inte innan det här programmet. Men det blev bra. Som många andra låtar.




Tummen upp för snälla program! // Får

John Lennon dog för 30 år sedan, men det har gått mig förbi...

Jag sitter och gråter, störtbölar, alla de tårar som inte kunde gråtas imorse. Alla de tårar som kommer att fortsätta komma tills jag smält allting, jag vet inte om det någonsin kommer ske.... Jag pallar knappt att gå in i mitt rum, där är de överallt, för vanligtvis är det tröstande att påminnas om att de finns. Nu är det tvärtom.
Den här dagen har tagit på krafterna. Att gå runt och låtsas som att allt är bra, när det inte är det, när man bara vill gråta, men inte kan, när man inte kan förklara för någon omkring sig varför, för ingen skulle förstå.
Frukosten var värst, jag fick nästan påminna mig själv om att andas och t.o.m. mina små dagisbarn märkte att något var fel, de tittade på mig med en såndär blick som säger "är något fel?". Oskyldiga små själar, tänk vad allt var lätt då. På rasten ringde jag Får och Sara Love, Pingvin hade jag ringt redan påväg till jobbet. Det var nödvändigt för att överleva, nödvändigt att prata med någon om det, någon som förstod. Rosa och Sandra smsades det med flitigt.
Nu skall jag överleva resten av dagen, så att morgondagen kommer och denna hemska dagen är förbi...

//Kanin

Känn ingen sorg för Håkan Hellström i Göteborg



Det är ju nästan pinsamt att det tagit oss så lång tid att skriva om det, men nu skall det väll äntligen bli gjort!

6/11 2010, alltså för över en månad sedan satt vi, kanin och får, utanför Scandinavium i Göteborg och väntade och frös. Tänk vad man kan stå ut med för den goda konstens skulll. Vi väntade på att Håkan Hellström skulle entra scenen inne på den övertäckta isrinken, och det var något vi hade längtat efter, tänkt och väntat på i nästan ett halvår, från den dagen vi köpte biljetterna till den slutsålda konserten. 
Det är väldigt svårt att beskriva Håkans inflytande på publiken och på staden Göteborg. Jag tror de flesta av oss där skulle ha svårt att svara på frågan varför man sitter där och fryser, vad är det egentligen som är så bra med Håkan Hellström? Håkan är ju Håkan. Har man inte känt det kan man inte veta det.
Hur som.
När vi satt där och väntade, eller snarare när jag var inne på Donken på toa, började får prata med några som satt bredvid. Det visade sig vara ett gäng trevliga örebroare som vi sedan höll ihop med i kön. 
Som väntat blev det lite smått kaos i insläppet, dock kanske inte så illa som jag trodde innan. I säkerhetskontrollen ville de ta min termos ifrån mig, men jag sa åt dem att ställa den där sålänge så ordnar jag det. Fem minuter senare gick jag tillbaka och hämtade den när säkerhetsvakten inte såg, stoppade ner den i min väska och gick till garderoben. Man får inte vara dum.
Efter att ha stått i en extremistiskt lång garderobskö med stressångest kunde jag tillslut springa in till ståplatsområdet där får paxat plats åt oss båda. Nu började fjärilarna komma på riktigt och om jag inte minns fel hoppade jag en del upp och ner. 
Ca en halvtimme försenad stod han där i alla fall, efter en introduktion med visa och göteborgsbilder, precis som på Way Out West spelningen i somras. Att beskriva själva konserten är väldigt svårt. Då kommer vi återigen till det där att "var du inte där vet du inte hur det kändes". Men bra var det extremt bra!
(Kanin)

Att komma till Göteborg och gå på en konsert med Håkan Hellström, det är något speciellt. Att se kärleken mellan Göteborg och Håkan är speciell, en kärlek som inte ens finns på en The Ark konsert. Kanske är det samma sak med Lars Winnerbäck i Liköping, jag vet inte, jag har aldrig sett honom i Linköping. Under delar av konserten stod jag och funderade på varför, varför blev det just Håkan som har kommit att bli så älskad, och hatad, av så många? Jag har nog inget svar på det. 

Han höll på i två och en halvtimme. Det kändes som strax över en timme.
När Håkan sjunger så visar han en av sina allra svagaste sidor, han är bräcklig. På scen är han också så närvarande, att det känns som att han har uppmärksamheten på varenda tjomme som är där. Jag tycker att konserten var fantastisk, det var en stor konsert, men ändå var den inte speciellt konstlad och den var väldigt intim. 
(Får)

//Kanin och Får

Brödraband

I väntan på att jag och får skall bli klara med inlägget om Håkan Hellström konserten i Scandinavium, så slänger jag in ett inlägg om något helt annat. 

Som ni säkert vet så är killarna i The Ark inte de enda musikaliska i sina familjer. Bl.a. så var ju Lasses bror Pelle med i spökrock-bandet Venus Outback i slutet av 90-talet. I deras enda officiella musikvideo, för låten "Sodom is free", är Ola och Jepson statister;



En annan bror till Lasse, nämligen John Ljungberg är med i bandet High Jumping Jack, som släppte sin debutskiva förra året, "Under a missing sun". Denna skiva köpte jag förra veckan och jag kan inte annat än att rekomendera den! Det är egentligen inte alls likt Ark, men ändå fin musik, bra texter och man fastnar direkt helt enkelt. Gillar sångaren, Magnus, röst.
Det är så kul att Ark kan leda en till såna här lite okända band, mycket av den musiken jag lyssnar på kan på något sätt kopplas till Ark, men här är det ju verkligen en "biologisk" koppling. 
Lyssna på "Under a missing sun" på Spotify här

Videon till "Die to feel alive":



Trevlig onsdag!

//Kanin

RSS 2.0