Skivsignering, intervjuer & en kanins tattueringsdrömmar

Med drygt en vecka kvar till svensk turnépremiär i Karlstad så händer det en del i Ark världen.
Förutom att det igår var release av Arkeology - The Complete Singles Collection ute i affärerna, så hölls det även en signering av skivan med tillhörande minispelning på Åhléns i Stockholm (och idag på Folk och Rock i Malmö). 
Ingen av oss tre hade rent geografiska möjligheter att vara där, men Fårs syster som bor i Stockholm var så snäll att hon gick dit och köpte och fick signerat tre skivor :) Vi tackar, bockar och bugar!

Här är två klipp från giget:







Det finns en hel del intervjuer och liknande ute nu när de är i rampljuset. 
P4 Malmöhus




Hos mig går Arkeology på högvarv på Spotify (eftersom min skiva inte kommer anlända förrän om drygt en vecka). Och ja, jag är minst lika imponerad som alla andra. Jag gråter inte längre till The apocalypse is over, men den är fortfarande mycket känslor. Det är inte bara lite bra låtar de har, jag har inte tänkt så mycket på det innan, men det är ju en fet samling svensk rockhistoria. Och jag har blivit nykär!♥

Dessutom, om jag inte sagt det innan så funderar jag på att skaffa en tattuering med Ark-märket på handleden. Eller funderar var nog en underdrift, jag har nästintill bestämt mig. Hur som, igår så kunde jag inte låta bli att måla dit ett märke bara för att se hur det skulle kunna se ut. Såhär blev det:

Snyggt?

//Kanin

Nästa vecka bjuder jag upp nån vem som helst



Markus Krunegård. Jag skall vara ärlig - jag lyssnar inte jättemycket på Markus direkt. Det är egentligen bara några få låtar ibland och nån skiva i bilen när vi är hos Får. Men jag tycker egentligen om Markus musik.
Men Markus betyder ändå något för mig. För att han var med på den sista Faddergalan (och sjöng sången ovan), för att han är på sätt och vis en del av vänskapen mellan mig, Får och Pingvin, för att han gjorde en asgrymm spelning på P&L förra sommaren. Och för att han gjorde en fin spelning på P3 Sommarsession i Gbg i somras (videon ovan), även om det typ inte va nån där. 
Vissa artister kan liksom bara finnas där och vara bra, utan att det blir något mer.

//Kanin

To be a music fan

På engelskan ska vi hålla tal. Och jag tänkte berätta för min klass om fans och varför musik är så viktigt.


Rosas bild här också. Rosas blogg finns här

To be a fan

Last week my favourite band released their greatest hits album, witch will be the last thing they do. I am a big fan to them; to The Ark. 8 of December last year they announced that they are going to break up. This year they will do their last tour. 
Today I am going to tell you about what it’s like to be a fan and why music is so important to some people.

Music has been around almost forever. It is believed that music occurred before the speech, and surely before the written word. Music is in every human culture, it has been a part of everyone's life for a long time. You can tell something with the music, spread a feeling, tell a story or tell about your thoughts.
A lot of people has become famous for their music and can live on it. About 1950 music more and more started to be a popular culture, and with that the fans came. Elvis, The Beatles and several other bands and artist has had many fans, which has followed them around the world.

If you are a fan to a band you have to deal with the haters. Haters are those who really hate the music and want to tell you that the whole time. And to this I really can’t find an answer to, why it is so important to tell why you don’t like it. It just hurts people. Music affects everyone. Some people are affected in a way that they can travel around the world just to see their band live in their hometown, while others are affected in a way that they must tell you that the music are crap.

As I said before I am a big fan to The Ark, and have been so for five years. Except that I as many others love their music, it’s like a big great family. We call ourselves Angelheads and we got it from one of the songs on the first CD with the name Angelheads. It’s hard to explain what makes The Ark so special for me. It’s just music, there are a lot of music in the world, why just this band? Because that they can put words in what I feel and think, and because that their fans are just like me. The Ark and their Angelheads fight for the right to be you. Their music have given me so much, happiness, courage, friends and so many memories that I can’t even count. 
When The Ark announced that they were going to break up I didn’t know what to do. I couldn’t believe it. It was like a nightmare. But I and other Angelheads came through it, and now we are trying to find something good in it. We have one last year together, and the cohesion is better than before. Everyone is sad about it, and we are trying to comfort each other. And whatever happens we know that it takes a fool to remain sane!

Ouwi / FÅr

Den Svenska Björnstammen


Inför förra sommarens alla konserter och festivalbesök upptäckte jag en del ny musik. En av de som jag verkligen fastnade för och som är kvar än idag är Den Svenska Björnstammen. Tror det var Får som tipsade om dem från början.
Bandet, eller kollektivet som de ofta kallar sig, består av ett gäng killar som alla bor i ett gammalt hus. Där gör de musik som egentligen är låångt ifrån annat jag lyssnar på. Och sanningen o säga så från början föll jag för dem mest för att deras band t-shirts var så söta :P

I Kil, påväg hem från Arvika juli 2010


Orion, Arvika juli 2010

På Arvika förra sommaren fick jag se dem live, och wow vilken upplevelse! Det var som att befinna sig i en magisk värld där allt va möjligt och där just där och då, på det ångande dansgolvet på Orion var det enda som gällde. Det vill jag uppleva igen.


En intressant sak med dem är att de, tillsammans med polarna i Slagsmålsklubben, byggt en zeppelinare och på Arvika fick vi se den flyga omkring över festivalområdet.


Dessvärre har grabbarna just sagt i en intervju med Folkbladets webb tv att de kommer att ha ett litet uppehåll för olika sidoprojekt. De har haft en liten turné under hösten/vintern/början av året, men den avslutades i och med visningen av nya filmen och spelning på Göteborgs Filmfestival i slutet av januari. 

Min favoritlåt är "Allting kommer bli bra", för att den säger så mycket sant och har hjälpt mig igenom mycket.
Nyss släpptes en ny video till låten:


Lyssna på dem om ni inte gjort det innan, spotify, youtube, myspace, hemsida

Hasta luego!

//Kanin

"20 år äldre från då vi började med bandet"



I förrgår var The Ark i Stockholm för att göra ett antal radiointervjuer för bl.a. The Voice, Mix Megapol och SR. Hela morgonen och en bit av eftermiddagen var kantad av intervjuer och livespelningar, bla. denna när de spelade One of us is gonna die young hos Vakna! med The Voice. 





Grejen med att de om 11 dagar släpper en samlingsskiva är att de nu kan åka ut och "promota gamla låtar". Så hos Mix Megapol spelades också en gammal favorit, nämligen It takes a fool to remain sane.

Själv var jag inte uppe i ottan och lyssnade på alla intervjuer, men de två sista, med P3Populär och P4Extra lyssnade jag på och de var jättemysiga. Båda två intervjuer med Ola och Lasse. Lyssna här, här och här

//Kanin

Vi vill inte se dig dala, Håkan Hellström





Det är häftigt. Att alla gillar Håkan Hellström. Ingen verkar avundas honom den framgång han har haft, eller har. Alla verkar tycka att han är värd det nu. Förr var Sverige uppdelat i två läger, de som gillade honom och de som ratade honom för att han sjöng falskt. Så verkar det inte vara idag. Idag är han en av Sveriges största artister, och han hyllas av kritiker, fans och tillochmed de som ratade honom först tycker att han är värd alltihopa. 

Jag läste en intervju i Sonic med Ola Salo, John Engelbert, Oskar Linnros och en tjej jag inte minns vem det var. Alla fyra var överrens om att han är bra, att det inte går att tycka illa om honom. Ola blev glad varje gång han såg att det stod något om Håkan i tidningen. Han är charmig och gör människor lyckliga med sin musik. Jag gillar honom, och han är helt klart en av de bästa artister Sverige har haft. Sen vet jag att Pingvin har svårt för honom, men hon har ingenting emot honom iallafall.

Ouwi / Får

RSS 2.0